Yeşilçam v.s Hollywood; Round 2

  Tamam Leon sağlam film itirazım yok, Ancak bence Luc Besson hayal gücü biraz kısıtlı bir abi, kimse kusura bakmasın. Ne yalan söyleyeyim beni pek sarmıyor. Zaten bir önceki yazıda gömmüştüm kendisini. Gerçi yazının üstüne aradı beni , abi oldu mu filan, çok kalbimi kırıyorsun dedi. Gel sana bir film yapalım, başrol  oyna, ama karşılığında sen de beni öv, beni parlat gibi usülsüz tekliflerde de bulundu. Yüzüne kapattım serserinin. Dişe dokunur tek filmi Leon zaten, Lucy, 5. element filan da, eh işte idare eder.

 Ama Yeşilçam ile Hollywood'un savaşında güçlerimizi çarpıştıracaksak, karşısına İbo ile Gülüşah'ı  sürerim. Yer miyiz lan biz bu fröyd mıröyd ayaklarını. Film çekeceksen İbo ile Güllüşah gibi çekeceksin abicim, Bir kere sıcak, samimi. Hem o yaşta kız çocuğunun o kadar şiddetin, çatışmanın içinde ne işi var, Biz şiddet içerikli film diye çocuklara izletmiyoruz, sen el kadar Natalie Protman'ı o filmde oynatıyorsun. Sigara filan tutuşturuyorsun ağzına. Bak Gülşah Soydan'a öyle mi? Oyunculuk Hülya Koçyiğit'in genetik mirası daha nolsun.

 



Leon desen, düpedüz italyan mafyası, kiralık katil. Bakmayın öyle çiçek yetiştirip, süt-müt içtiğine. Neymiş efendim kadınlar ve çocuklar olmazmış. Ulan o vurduğun adamların karısı çocuğu yok mu vicdansız. En kısa zamanda tut kulağından ver asayişe. Ama İbo öyle mi, adamın tek illegal işi bir defa kız kaçırmaya kalkışması. Üstelik kaçırmak da sayılmaz, kızın gönlü bunda, Yani reşit ve kendi rızasıyla geliyor ama babası kızı nüfusa 9 yaşında yazdırınca biraz asayişsel problem olmuş. Asayişsel neyse artık, Behzat Amirim duysa kulağımın dibine iki tokat çekerdi. Ayrıca Leon'da sütle filmi sinematografik kılmak, imgesel temizlik, saflık sıkıştırmak ucuz bir numara yani. Sütle filmi sinematografik kılacaksak, İbo ile Gülüşah filmde Ayşen Gruda'nın düzenbaz, üçkağıtçı, köylü kurnazı babasını oynayan Ali Şen'in karakteri üzerinden yapacaksın. Adam düzenbaz üç kağıtçı ama bir yandan güğümle süt doldururken, güğüm devrilip süt yere dökülürken görsel olarak saflık temizliği imgesel anlamda seyircinin gözüne sokuşturacaksın ki, karakter kendi içinde antagonist olsun. Tek boyutluluktan kurtulsun. Hey yavrum hey, dünkü çocuk Luc Besson film yapacak da biz göreceğiz, senin film başlayıp da beceremediğin işi Atıf Yılmaz usta 20 sene evvel yapmış. Luc efendi önce adam olacaksın, saygı duyacaksın. Hem daha sıcak, daha samimi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder